Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

Theorie examen Vakbekwaamheid deel 3

Wijziging examentraject voor vrachtautochauffeurs


Vanaf 8 september 2009 maken ook het theorie-examen Vakbekwaamheid deel 3, de praktische toets en de toets besloten terrein of simulator deel uit van het examentraject voor vrachtautochauffeurs. Als u naast het rijbewijs C ook de code vakbekwaamheid (nu chauffeursdiploma) op het rijbewijs wilt, ziet uw examentraject er als volgt uit:

  • theorie-examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid deel 1 (verkeer & techniek): 50 meerkeuzevragen
  • theorie-examen Vakbekwaamheid deel 2 Vrachtauto, vragen over overige zaken: 50 meerkeuzevragen
  • theorie-examen Vakbekwaamheid deel 3 Vrachtauto: drie cases met elk 15 meerkeuzevragen
  • praktijkexamen C (85 minuten)

Het praktijkexamen kunt u aanvragen zodra u de eerste twee theorie-examens hebt behaald. Het derde theorie-examen, de praktische toets en de toets op het besloten terrein of de simulator mogen ook na het praktijkexamen worden afgelegd.

Tijdens of na de opleiding neemt de opleider, onder toezicht van CCV, de volgende toetsen af:

1) praktische toets vrachtauto
2) toets op besloten terrein of simulator

Tijdens de praktische toets is er vooral aandacht voor:

  • het laden en lossen en vastzetten van lading;
  • voorkomen van criminaliteit en illegaliteit;
  • voorkomen van fysieke risico’s;
  • invullen van een Europees schadeformulier;
  • maatregelen bij noodsituaties.


Tijdens de toets op het besloten terrein zal de opleider de vakbekwaamheid van de kandidaat toetsen op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren. Als voor een simulator wordt gekozen in plaats van het besloten terrein, dan gelden andere aandachtsgebieden. Deze toets focust op verkeersdeelname en bijzondere omstandigheden.

Als u in het bezit bent van geldige uitslagen van de drie bovenstaande theorie-examens, de twee praktijktoetsen én geslaagd bent voor het praktijkexamen rijbewijs C heeft u recht op afgifte van een vrachtautorijbewijs (mits medisch akkoord) met code vakbekwaamheid.

Als u in het bezit bent van een rijbewijs C, kunt u ook het praktijkexamen doen voor het rijbewijs CE (trekkeroplegger of vrachtauto met aanhangwagen). Het praktijkexamen CE duurt 85 minuten. De code vakbekwaamheid wordt dan ook achter de categorie CE op uw rijbewijs gezet.

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Vianen en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor