Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

  • Distribution_centre_J_Sainsburys

Exportaandeel Nederland stijgt

Het aandeel van de Nederlandse export in de globale handel is de afgelopen jaren toegenomen. In 2017 was het exportaandeel van Nederland 3,2 procent. In 2016 steeg het aandeel sterk door een stijging van de waarde van de Nederlandse export in combinatie met een daling van de waarde van de wereldhandel. In 2017 nam de waarde van de wereldhandel wel toe, maar de Nederlandse exportwaarde steeg harder, meldt het CBS. Dat de waarde van de Nederlandse uitvoer in beide jaren sterker steeg dan de wereldhandel kwam zowel door een sterkere groei van het volume van de Nederlandse export als door gunstiger prijsontwikkelingen. De wereldhandel is ten opzichte van het jaar 2000 meer dan verdubbeld in waarde, van 8,5 biljoen euro tot bijna 20 biljoen euro (2017). Vanwege de open aard van de Nederlandse economie vertoont de ontwikkeling van de uitvoer doorgaans een vergelijkbaar pad als de wereldhandel. Na 2009 lopen de ontwikkelingen echter minder synchroon.

Procentueel nam de goederenexport vanuit Nederland richting Azië tussen 2015 en 2017 het hardst toe, met ongeveer een kwart. Naar Azië nam vooral de exportwaarde van aardolieproducten toe. Ook de uitvoer naar Noord- en Zuid-Amerikaanse landen en Oceanië steeg. De uitvoer naar Europese landen nam met 12 procent toe. Nog altijd exporteren we verreweg de meeste goederen naar Europese landen (77 procent). Naar Europa voerde Nederland de laatste jaren vooral meer voertuigen en medicinale producten uit. Net als van de goederen gaat ook het grootste gedeelte van de Nederlandse diensten naar andere Europese landen (68 procent). Procentueel steeg de export van diensten naar Oceanië tussen 2015 en 2017 het hardst, gevolgd door die van diensten naar Europa en Azië. Zowel naar Europa als Azië nam met name de exportwaarde van zakelijke diensten, royalty’s en licenties toe. De exportwaarde van diensten richting Noord- en Zuid-Amerika en Afrika nam tussen 2015 en 2017 af.

Bron: Peter de Weerd, Logistiek.nl 

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Nieuwegein en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor