Uw partner in opleiden

Tel: 030 600 50 80  Mail: Info@bace.nl

Lean Examen

Direct inschrijven

U heeft kennis en vaardigheden opgebouwd op het gebied van Lean en u wilt deze kennis aantonen met een Lean certificaat. Via BACE Academy kunt u een internationaal erkend certificaat voor Lean behalen.

Dankzij het internationale onafhankelijke certificatie programma van de International Independent Board for Lean Certification (IIBLC®) is er nu de mogelijkheid om toe te treden tot de gemeenschap van gecertificeerden in Lean en kunt u uw waarde verhogen, zowel voor uzelf als voor uw bedrijf!

BACE Academy organiseert de theoretische examens van de (IIBLC®) en heeft de coördinatie van het examen in Nederland en vanaf juni 2014 ook in Nordrhein-Westfalen, Duitsland. Elk niveau bevat een schriftelijke bekwaamheidstest. Het examen bestaat uit multiple choice vragen en duurt maximaal 3 uur. Een score van tenminste 70% is vereist om te slagen voor de test. Het Green Belt, Black Belt en Champion examen wordt in de Engelse taal afgenomen en het Yellow Belt Examen in de Nederlandse taal. Bij voldoende resultaat mag men de internationale titel (CGBL®) voeren.

U kunt starten met het certificaat Yellow Belt in Lean of het certificaat Green Belt in Lean en bouwt vervolgens per niveau op naar het certificaat Champion in Lean. U kunt niet direct instappen op het Champion in Lean niveau. Lees hieronder meer over de vervolgniveaus.

Niveaus

Het internationale Lean certificatie programma bestaat uit vier niveaus:

Yellow Belt in Lean

In de opleiding Lean Yellow Belt wordt in één dag een basis gelegd voor het begrip van de Lean enterprise. Enkele essentiële tools en mogelijkheden van het Lean denken komen aan bod.

Green Belt in Lean

Het basisniveau van dit programma omvat de fundamentele concepten en technieken. Om dit niveau te verwerven dient alleen een schriftelijk examen te worden afgelegd. De bijbehorende doelgroep is het eerste lijn management.

Black Belt in Lean

Dit niveau omvat geavanceerde tools en technieken, evenals sommige menselijke vaardigheden. Naast een schriftelijk examen voert men een concrete toepassing uit. De kandidaat heeft de nodige kennis en vaardigheden om het voortouw te nemen in een verbeterteam. De overeenkomstige doelgroep is het midden management.

Champion in Lean

Champion in Lean is het hoogste niveau en omvat specifieke tools en technieken die toepasbaar zijn op elk gebied (productie, administratie, gezondheidszorg, logistiek, onderhoud, etc), Het hoofdstuk over de menselijke vaardigheden zal verder worden uitgewerkt om de kandidaat te laten functioneren in een positie van "Lean Manager" op bedrijfs- of groepsniveau. Dit niveau bevat een schriftelijke proef en een praktische toepassing. De bijbehorende doelgroep is het hoger management.

U start met het certificaat Yellow Belt in Lean of het certificaat Green Belt in Lean en bouwt vervolgens per niveau op naar het certificaat Champion in Lean.
U kunt dus niet direct instappen op het Champion in Lean niveau.

Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via telefoonnummer (030) 600 50 80 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

BACE Academy is uw opleider

BACE Academy is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Nieuwegein en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

 • Handicare
 • ASML
 • AFCI
 • Xerox
 • Philips
 • InBev
 • Capgemini
 • DAF
 • Eiffel
 • Caterpillar
 • Oranjewoud
 • Stork
 • Friesland
 • Drager
 • Logo's
 • Syngenta

BACE Academy

BACE Academy
Parkerbaan 20
3439 MC Nieuwegein

T: +31(0)30 600 50 80
F: +31(0)30 600 50 85
E: info@bace.nl