Uw partner in opleiden

Tel: 085 782 06 88  Mail: Info@bace.nl

EVC centrum

In het verleden verworven competenties bieden garantie voor de toekomst!

Onze EVC-trajecten:

 •     EVC Vorkheftruck
 •     EVC Reachtruck
 •     HBO Bedrijfskundige Informatica
 •     HBO Integrale veiligheid/VeiligheidsManagement
 •     MBO Logistiek Medewerker
 •     MBO Logistiek Teamleider
 •     MBO Logistiek Supervisor
 •     MBO Manager Opslag en Logistiek
 •     MBO Planner Wegtransport

Ons uitgangspunt is dat mensen niet alleen in de klassieke omgeving van het onderwijs leren maar ook daarnaast en daarna. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het herkennen en erkennen van uw ervaringen. Dit noemen wij ook wel het Erkennen van Verworven Competenties, EVC. Op deze manier stimuleren wij “een leven lang leren”. Zowel voor werkgevers als werknemers en werkzoekenden is EVC een waardevol instrument.

BACE Academy is vanaf 17 juni 2013 participant in ATIM EVC & Examencentrum. Wij zijn officieel erkend als EVC-aanbieder. Dit betekent dat ons EVC voldoet aan de landelijke eisen die hieraan gesteld worden. Wie bij ons een EVC doet kan dus rekenen op kwaliteit.

Wat betekent EVC

EVC betekent letterlijk: het erkennen van elders/eerder verworven competenties. Momenteel wordt EVC gebruikt voor het ErVaringsCertificaat. Maar onder EVC wordt vooral verstaan de methodiek tot herkenning, waardering en erkenning van wat een individu heeft geleerd in de formele- en vooral de informele leeromgeving.

EVC brengt in beeld wat iemand aan competenties in huis heeft. Hierbij wordt uitgegaan van de vooronderstelling dat de competenties die iemand aantoonbaar bezit een betrouwbare indicatie zijn voor de toekomst. De manieren waarop iemand deze competenties verworven heeft verschillen per individu. Niet de gevolgde leerroute maar het resultaat van het leerproces is bepalend of iemand voor de erkenning van een competentie in aanmerking komt.

We maken gebruik van het werken met een Portfolio. Hierin verzamelt de deelnemer met behulp van het handboek alle bewijzen die de aanwezigheid van relevante competenties kunnen aantonen. De STARR-Methode speelt een belangrijke rol in het EVC-traject. Dit is een gestructureerde manier om duidelijk te krijgen hoe iemand met bepaalde praktijksituaties omgaat en wat zijn rol hierin is. De instrumenten die we verder gebruiken verschillen per EVC-traject en is in sommige gevallen afhankelijk van een opdrachtgever. Op de site van het www.kenniscentrumevc.nl vindt u meer informatie.

Wat levert het u op?

In alle gevallen is het eindresultaat van EVC:

    Een ervaringscertificaat waarin de aanwezige competenties beschreven worden
    Een volledig gevuld portfolio waarmee iemand deze competenties aantoont

U kunt met EVC onder andere:

 •     Studieduurverkorting realiseren;
 •     Employability vergroten;
 •     Competentiemanagement ondersteunen;
 •     Scholingsbehoefte in beeld brengen;
 •     Promotiebeleid ondersteunen;
 •     Medewerkers binden en boeien;
 •     Strategisch HRM-beleid voeren.

Investeer in employability

Er zijn voor EVC, mits uitgevoerd door een erkend EVC-aanbieder, fiscale faciliteiten in het kader van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). Bij ons EVC & Examencentrum zijn vier verschillende trajecten mogelijk.

Hoe verloopt een EVC

De duur van een EVC is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is bijvoorbeeld de deelnemer verantwoordelijk voor het samenstellen van het Portfolio. Hoeveel tijd dit in beslag neemt is daarom per persoon verschillend. Daarnaast is de doorlooptijd afhankelijk van de verschillende instrumenten die per traject worden gebruikt om de competenties in beeld te brengen.

EVC-centrum

Verkennen & Herkennen

De deelnemer zal in deze fase ondersteuning krijgen van de begeleider. Na het bepalen van een persoonlijke doelstelling zal hij met behulp van het Handboek voor de kandidaat, zijn portfolio gaan samenstellen. Welke instrumenten gebruikt dienen te worden hangt af van het EVC-traject.

Erkennen & Waarderen

Het assessment speelt in deze fase een belangrijke rol. Twee assessoren zullen met de deelnemer een CriteriumGericht Interview (CGI) houden van maximaal anderhalf uur. Hierin zullen de instrumenten en bewijsstukken die de deelnemer heeft aangeleverd worden bevraagd en op waarde geschat worden. In grote lijnen zullen de assessoren hun bevindingen mondeling aan de kandidaat toelichten.

Certificeren & Adviseren

In de laatste fase beschrijven de assessoren de bevindingen in het ErVaringsCertificaat en brengen desgewenst een advies uit.

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 030-600 50 80.

BACE is uw opleider

BACE is expert in het bieden van veiligheidstrainingen zoals VCA, ADR, Vorkheftruck en Reachtruck trainingen, Veilig werken met gevaarlijke stoffen, BHV en nog veel meer. We zijn één van de grootste opleidingsinstituten binnen de transport en logistieke sector. Zo kunt u ook terecht bij ons voor code 95 trainingen. 

Per jaar volgen meer dan 6000 cursisten één of meerdere modules, variërend van vmbo tot hbo+ niveau. Uw behoefte is voor ons van groot belang. Onze trainingen en cursussen worden daarom ook regelmatig vernieuwd met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe wetgeving. 
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van maatwerk trajecten. Onze trainingen kunnen altijd bij een bedrijf thuis georganiseerd worden (in company). Daarnaast bieden we ook alle trainingen aan op onze eigen locatie in Nieuwegein en 's-Hertogenbosch. 

Door onze grote docentenpool kunnen wij op ieder gewenst moment en tijdstip een training opstarten.

Referenties

Logos Bace Home

Wat klanten over ons zeggen

"Al jaren en dag doen wij zaken met BACE. Vaak met veel passen en meten en geschuif van ons doordat de planning hier alle kanten op kan gaan, maar altijd was er weer een mouw aan te passen, zodat ze toch allemaal hun diploma of certificaat konden behalen. Ik heb alleen maar goede commentaren gehad van mijn collega’s over de opleiders. Dus bedankt hiervoor!"

Logo Pentair

 

"ArcelorMittal is al jarenlang een zeer tevreden klant van BACE. De instructeurs zorgen er elke keer weer voor dat het een praktische, leuke en leerzame cursus / training is, die is afgestemd op het bedrijf."

Logo Arcelor